Lekker loopweer en een goede opkomst. We waren met 32! We begonnen met een gedegen wu. Na een stukje warmlopen deden we eerst enkele basisoefeningen core-stability waarbij het vooral ging om een goede uitvoering. Lees hier meer over core-stability…

Vervolgens weer een stukje warmlopen tot aan P3 waar we losmaak- en loopscholingsoefeningen deden. Met bijzondere aandacht voor de juiste lichaamshouding, voetafwikkeling en kort grondcontact. Tegelijkertijd kwamen ook de loopspieren op de juiste spanning voor de kern.

20160712_204029_003Na drie versnellingen waren we klaar voor de ‘Delft Houtse Bruggenloop’. We deden 2×3 + 3×2 + 4×1 minuut in oplopend tempo met aandacht voor je looptechniek.

Na de 2x 3 minuten hebben we tussentijds nog even stilgestaan bij een juiste tempokeuze en het verschil tussen wedstrijdinspanning en wedstrijdtempo. Bedenk bij de keuze van je tempo dat je wedstrijdtempo vaak onder ideale omstandigheden wordt gerealiseerd: je hebt een aantal dagen gas teruggenomen, geen werkdag, lichte kleding, stimulerende medelopers, alles om de wedstrijd heen, wedstrijdspanning (adrenaline) etc. Bij je trainingen heb je dat niet of minder en dan kost hardlopen in je wédstrijdtempo dus méér inspanning dan bij de wedstrijd. Daarom is het beter om iets rustiger te trainen en uit te gaan van je wedstrijdinspanning. Dan ben je ook beter in staat om alle intervallen in hetzelfde tempo te lopen met een goede looptechniek. Zo bereik je het beoogde trainingseffect + meer voldoening en plezier!

Al met al werd er goed gelopen! Velen ervaarden bij deze training ook het gunstige effect van een goede looptechniek. Alles bij elkaar een pittige training. Goed gedaan!

[imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”zoomin” bordercolor=”#0a0a0a” bordersize=”1px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe]