Na de warming-up begonnen we met 1x 6 min gevolgd door 2x 4 min gevolgd door 3×2 min in een oplopend tempo en met herstelpauzes van 2 minuten wdw. Vervolgens deden we 3x 100 meter. Niet nadenkend over je tempo maar geconcentreerd op looptechniek. Tot slot deden we 2-3x 1000 meter of 5 minuten in het tempo van je 5 km wedstrijdinspanning of een fractie sneller. Daarna deden we de cooling-down.

De opkomst was goed. Leuk! We trainden in drie groepen o.l.v. Marc, Kees en Ron. De trainer maakte op basis van het trainingsniveau de keuze voor het aantal en type intervallen bij de ‘climax’ zodat iedereen effectief kon trainen zonder te licht óf te zwaar te trainen. Met het eerste deel van de training – de 6, 4 en 2 minuten – werkte je aan je basisuithoudingsvermogen en bouwde je vermoeidheid op. Met het tweede deel – 3x 100 meter – zette je de puntjes op de i qua looptechniek en bracht je de juiste spierspanning aan. Met deel 1 en 2 als basis voerde je deel 3 van de training uit – 2-3x 1000 meter of 5 minuten – met een vermoeid lijf en met een goede looptechniek!

Deze leuke, gevarieerde training had tot doel je basissnelheid te verbeteren in samenhang met het verbeteren van je tempohardheid zonder dat je looptechniek daar onder mag gaan leiden. Het was best een pittige en lange training! Mooi om tijdens de training te horen en te zien wat het positieve effect in de climax is als je goed bent opgewarmd en je concentreert op looptechniek. De voldoening was van veel gezichten af te lezen. Prima getraind, alle groepen! Kees en Marc: bedankt!

[imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”zoomin” bordercolor=”#0a0a0a” bordersize=”1px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe]