IMG_1380Het was vandaag prima weer voor een duin- en strandtraining. 28 loopsters en lopers stonden om 09.30 uur klaar bij De Boerderij in Meijendel. We begonnen met een stuk inlopen door de bossen en duinen. Onderweg deden we een inhaal race en tussen de bloemen deden we enkele losmaak- en krachtoefeningen. Gevolgd door weer een stukje inlopen. Bij de fietsenstalling vlakbij het strand deden we opnieuw wat losmaak- en krachtoefeningen. Door naar het strand…

Daar deden we – schoenen uit – tweelingtikkertje, een leuk spel – zo bleek als je het eenmaal doet – waardoor je door de vele verschillende bewegingen goed los komt en warm wordt. Erna deden we zes intervallen van zo’n 80 meter door het mulle zand, op blote voeten en op techniek.

20160710_130807Vervolgens deden we langs de vloedlijn een tiental intervallen van 1 minuut met 1 minuut herstel. Het zand voelde hard aan en de wind was mee, dus prima om een vlot tempo te kiezen. Onderweg deden we 2x de ‘plank’, op de goede manier gedaan is dat best een pittige core stability oefening.

Aangekomen bij de (volgende) strandopgang was het tijd voor de cooling-down. Rustig uitlopen en wandelen door het schitterende duingebied. Op de speelweide bij de boerderij deden we tot slot de rekoefeningen en op het terras van De boerderij konden we terugkijken op een leuke en pittige training. Goed getraind! Fijn dat jullie er waren.

[imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”zoomin” bordercolor=”#0a0a0a” bordersize=”1px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe]