Verschillende routes door Zuid-Limburg en een stukje België met een schitterend zicht op het Limburgse heuvelland. Met start en finish op de Koning van Spanje Heuvel, een heuvel bezet door de Koning van Spanje tijdens de 80-jarige oorlog. Voor 25 Renergie trailers hét strijdtoneel voor prachtige, krachtige prestaties en vooral veel genieten. MudSweatTrails: bedankt voor de organisatie! Top!

Schermopname (168)Het weer doe59725729_10157141464629231_384008692313358336_ot er tijdens een trail natuurlijk nooit toe… maar het is vooráf toch altijd wel onderwerp van gesprek. Voor dit weekend: een voorspelling met winterse buien, behoorlijk fris en weinig zon…

Op zaterdag startten Gerty, Jasper, Elleke, Jan, José, Monique, Sannie en Marjolein op de 16 km trail. Een mooie ronde door de prachtige heuvels ten zuiden van Gulpen met 350 hoogtemeters+, geen makkie! Gerty:Een prachtige trail en een mooie opmaat naar een Ardennen Trail”. Voor een ander is deze afstand een doel op zich, gewoon lekker trailen en dat mag ook zwaar zijn. En voor Elleke, Jan en Marjolein is deze trail juist weer een ‘opwarmer’ voor zondag. Op zaterdag was ook de 28 km met 700 hoogtemeters+ waaraan Enno, René, Chea en Dick zich waagden. Dick: “Heerlijk gelopen maar best wel wat modderige stukken en soms veel oponthoud bij de draaihekjes”. Verschillende belevingen zijn goed mogelijk bij de trail. Enno: “Tevreden, lekker gelopen, weinig modder en draaihekjes vermeden door het prikkeldraad te overwinnen. En mooi binnen de limiet!”. Een ervaren trailer aan het woord. Chea: “Ging lekker, op naar de 23 km op zondag als stevige dubbelslag”.

IMG-20190504-WA0000Maar hoe dan ook, voor iedereen was het een beleving met veel plezier en natuurschoon. O ja, en het weer…dát viel zaterdag best wel mee. Een enkel druppeltje of hagelkorreltje afgewisseld met af en toe een mei-zonnetje.

Zaterdagavond troffen de meesten elkaar bij Italiaans Restaurant Vino e Cucina in Mechelen waar de zaterdaglopers hun verhalen kwijt konden en de zondaglopers hun wedstrijdspanning. Goed geregeld Sylvia! En heel leuk dat Do erbij IMG-20190504-WA0009was!! Een heel gezellige avond met op gepaste wijze ook stil staan én zijn bij de 2 minuten stilte om 20.00 uur.

Zondagochtend vroeg vorst aan de grond maar mét een opkomend zonnetje tussen donkere wolken. Marianne en Tijmen kozen toch voor de 11 km trail. Marianne: “iets te weinig getraind voor de 22km, maar ja, dan voelde de 11 km weer te licht aan…”. Simona, Saskia, Chea en Jan waren klaar voor de 22 km trail met 500 hoogtemeters+. Allemaal waren zij er vroeg bij om eerst Jeroen, Leon, Petra, Alrik, Elleke, Marjolein en Ron uit te zwaaien die de uitdaging aangingen van de 43 km met 1250 hoogtemeters+. De 22 km was grotendeels identiek aan de 43 km met een korte doorsteek voor de juiste afstand. Knap hoe de organisatie al die heuvels aan elkaar heeft geregen tot verschillende mooie parkoersen waarbij pittig soms een understatement was.

IMG-20190505-WA003359669608_10157141455439231_6454308425286287360_o (2)Maar dat maakt de beleving alleen maar grootser, toch? Saskia: “Ik heb van begin tot eind genoten! Fantastisch mooie uitzichten, stevige klimmetjes, pittige afdalingen, geweldige kronkelpaadjes door het bos, een flinke hagelbui, door een riviertje en direct daarna door de blubber, tussen de koeien door, over het boerenerf en nog veel meer! Fantastisch!” Onderweg stonden Sylvia, René, Enno en Do ons aan te moedigen. Leuk en altijd een goede steun! Simona: “Super jullie te zien! Ik kreeg er veel energie van. Geweldig genieten! Water en modder in mijn schoenen, ik houd er wel van. En dan over de finish komen…wow, wat een gevoel…”.

Na 14 van de 43 km voelde Leon zich te ziek om door te lopen. Vervelend maar wel zo verstandig. Met de anderen op deze afstand ging het gelukkig voortvarend. Wel zwaar en soms zo steil dat rennen af en toe afgewisseld moest worden met hiken. Jeroen: “Veel profijt gehad van de Bergschenhoek-trainingen”. En zo was het ook, techniek in combinatie met snelheid op de RtdAlps, daar heb je wat aan bij trails met veel hoogteverschil. Elleke bij binnenkomst: “Ging lekker, gisteren op de 16 km wel rustig aan gedaan om vandaag ten volle te kunnen genieten van de 43 km. 1557059716753 (2)Prachtig!”

facebook_1557221693075Twee keer moesten we door een beekje, onvergelijkbaar met de Ardennenstromen, maar altijd leuk. Voor sommigen de eerste keer. Alrik: “Prachtige trail met alle aspecten erin: zon, regen, hagel, pittige klimmetjes en afdalingen en… natte voeten. We mochten door de beek om 100 m verder via een brug terug te keren op het oorspronkelijk pad. Mooie ervaring met na een km alweer warme voeten. Moe en voldaan over de finish.”

Welke afstand je ook liep, prachtige prestaties alom. Velen van ons hebben er weken specifiek voor getraind. Met veel doorzettingsvermogen, enthousiasme en inzet in de aanloop naar én bij de trail zelf hebben enkele zichzelf overwonnen en nieuwe grenzen gesteld. Terecht dat je trots, blij en tevreden bent! Mooi, met respect echt goed gedaan! Kortom: genoten en voor herhaling vatbaar!!

Klik hier voor het Koning van Spanje fotoalbum.

[imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”zoomin” bordercolor=”#0a0a0a” bordersize=”1px” borderradius=”0″ stylecolor=”#0a0a0a” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe]