dtl-1

De Droomtijdloop

Het is op dit late tijdstip al vroeg een gezellige drukte bij het clubhuis van AV De Koplopers. Hier en daar een gaap maar meer enthousiast gespannen gezichten. Voor velen een stevige uitdaging: een halve marathon met een start om 02.00 uur in de nacht dat de zomertijd overgaat naar wintertijd en de klok om 03.00 uur weer een uur teruggaat. Mooi om een ongekende droomtijd op de halve marathon te lopen. Individueel of als duo elk de helft.

Maar eerst onze gezamenlijke warming-up op het voetbalveld. Rustig inlopen met losmaakoefeningen afgesloten met enkele versnellingen. En natuurlijk even op de foto, allen in het schitterende Saucony-Droomtijdloopshirt.

dtl-2Onder de 1600 deelnemers stonden 70 Renergie loopsters en lopers klaar voor de start om exact 02.00 uur. De ronde voerde ons via de TU-wijk langs de Schie naar de Oostpoort. Goed aangegeven en beveiligd door de parkoers-enverkeersregelaars (hulde!) maar wel ook zelf uit je doppen blijven kijken want de omgeving is prachtig maar het wegdek is in het Delftse centrum authentiek rustiek. Een enkeling had de pech dat van heel dichtbij te zien.

Verder langs de gracht van het Oosteinde naderde al snel het uitgaanscentrum met veel dtl-3aanmoedigingen van vrolijke passanten. Na de drinkpost op De Markt volgde de passage langs de hoofdsponsor Klaas Vaak Bedden waarvan de directeur zich voor deze gelegenheid een bed op straat had toegeëigend.

Langs de gracht en via het Doelenplein terug naar de Schie op weg naar de Delftse Hout. Weg uit de drukte en toen werd het wel heel erg stil. Waar straatverlichting ontbrak was ons pad verlicht door talrijke fakkels. Wat een fraai gezicht, om stil van te worden…

Vanuit het buitengebied doemde al snel Emerald op en met een klein lusje door de wijk hadden we de eerste ronde erop zitten. Even wat drinken en de duo’s wisselden en door voor voor de 2e ronde.

dtl-4De uitdaging zat voor velen natuurlijk in de 2e ronde. Het late tijdstip en vermoeidheid deden je brein protesteren. Maar gelukkig wist je wel beter…en wist je het met doorzettingsvermogen te pareren. Het mooie, stille stuk met al die fakkels hielp je er nogmaals bij.

Zo liep iedereen een mooi droomtijd bij dit unieke evenement. Een prachtige uitdaging voor de deelnemers maar… zeker ook voor de vrijwilligers. Midden in de nacht en vermoeid moesten zij hun taak onvermoeibaar blijven uitvoeren. Bedankt daarvoor!! Het was magnifiek!

Foto’s van Roel van Dorsten en Jan Holierhoek.

[imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”zoomin” bordercolor=”#0a0a0a” bordersize=”1px” borderradius=”0″ stylecolor=”#0a0a0a” align=”center” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe]