Renergie biedt lopers die het beginnersstadium voorbij zijn, een gevorderdencyclus hardlopen op vijf verschillende niveaus onder leiding van een KNAU-gecertificeerde trainer. Bij de gezamenlijke zaterdagtrainingen staat het onderhouden en verbeteren van het snelheidsvermogen centraal.

Effectieve duurtrainingen als doordeweeks ‘huiswerk’ onderhouden en verbeteren vervolgens het duurvermogen. Uiteraard kun je daar, afgestemd op je eigen trainingsdoelen zelf accenten in leggen, Renergie helpt je daar graag bij.

Bij de trainingen is er veel aandacht voor looptechniek zowel door looptechniekoefeningen als tijdens de souplesse+trainingen en de climaxtrainingen.

Bij de gevorderdencyclus stel je je eigen doel, bijvoorbeeld een wedstrijd over 5 of 10 km of langer. Zo kun je in deze cyclus trainen voor de Golden Tenloop op 10 mei Hemelvaartsdag waaraan opnieuw een grote groep Renergie loopsters en lopers aan deelneemt. Of kies voor een andere wedstrijd, Renergie helpt je erbij.

En als je gewoon lekker wilt hardlopen, zonder wedstrijden? Prima! Alles op een verantwoorde manier en altijd met de gezelligheid en stimulans van een groep.

De trainingen van de gevorderdencyclus zijn op 8 zaterdagen (start 17 maart) van 09.30 tot 11.00 uur in de Delftse Hout (sportpark Biesland) en bestaan uit een warming-up, looptechniek en -scholing, een gevarieerd loopprogramma en een cooling-down. Wekelijks ontvang je een schema voor twee trainingen die je zelf doet, alleen of met je loopmaatjes.

In september zijn ook de trainingen gestart voor de Marathon Rotterdam op 8 april 2018. Klik hier voor meer info over het Renergie Marathontrainingsprogramma.

Met de Clinic Trailrunning in het voorjaar (datum volgt) start het Renergie Trailrunning programma. Klik hier voor meer info over het Renergie Trailrunning programma.
Gedurende de cyclus is er extra aandacht voor blessurepreventie en gezonde voeding. Daartoe werkt Renergie nauw samen met verschillende deskundigen zoals Fysiotherapiepraktijk ReFitDelft waarvan fysio Ronald regelmatig bij de trainingen is voor persoonlijk advies.

De kosten voor de trainingscyclus zijn € 33,- . De organisatie is eenmalig en onherroepelijk gemachtigd om het totaal verschuldigde bedrag van € 33,- medio april 2018 af te schrijven. Deelname is geheel op eigen risico.

De gevorderdencyclus zit nagenoeg vol maar er is nog wat ruimte bij verschillende groepen. Nieuwe deelnemers kunnen – ook tussentijds – hun belangstelling kenbaar maken via een mail onder vermelding van het huidige conditieniveau zodat bekeken kan worden of een goede inpassing mogelijk is.

NIEUWE BELANGSTELLENDEN GRAAG AANMELDEN VIA MAIL