De Renergie beginnerscursus biedt de beginnende hardloper 8 gevarieerde trainingen onder begeleiding van een KNAU-gecertificeerde trainer en Fysiotherapiepraktijk ReFitDelft. Een rustige opbouw en het gezelschap van andere beginnende lopers maken het plezierig.

Het doel is om op een fijne manier te gaan hardlopen in het voor jou juiste tempo. Opbouwend en met aandacht voor je looptechniek waardoor je conditie geleidelijk aan toeneemt. Aan het eind van de training heb je een voldaan gevoel van heerlijk, ik heb mijn best gedaan. Je daagt jezelf uit en dat geeft zelfvertrouwen. De trainers helpen je daarbij en zorgen dat je niet te ver gaat.

Bij de beginnerscursus trainen we afhankelijk van het aantal deelnemers in minimaal twee groepen. Allemaal beginners, maar de één heeft nog nooit hardgelopen en de ander heeft al wel eens een stukje hardgelopen of heeft een ander sportverleden. Aan beiden biedt Renergie een plek waar je je als beginnend hardloper thuis voelt.

Ook als je al wat hebt getraind via een app kan een trainer je verder begeleiden om werkelijk goed te leren hardlopen met een zo klein mogelijke blessurekans. Hoe dan ook, je loopt dus altijd samen in een groep met beginners van jóuw niveau. Wel zo fijn, veilig en stimulerend!

De gezamenlijke trainingen zijn op 8 zaterdagen (start 5 september 2020) van 09.30 tot 11.00 uur in de Delftse Hout (sportpark Biesland) en bestaan uit een warming-up, gevarieerd loopprogramma en cooling-down. Elke week ontvang je ook een schema voor één of twee doordeweekse trainingen die je zelf doet. Dinsdag 1 september ontvangen de deelnemers de introductiemail met verdere info over de cursus.

Er is extra aandacht voor blessurepreventie en gezonde voeding. Daartoe werkt Renergie nauw samen met verschillende deskundigen. Zij zijn ook bij de eerste training aanwezig. Ronald, de fysio, is bovendien bij nagenoeg elke training aanwezig voor advies en begeleiding.

De kosten voor 8 trainingen zijn € 33,- . De organisatie is eenmalig en onherroepelijk gemachtigd om het totaal verschuldigde bedrag van € 33,- in de 2e helft van september 2020 af te schrijven. Deelname is geheel op eigen risico.

Heb je interesse in een gezond (sport)voedingsadvies en begeleiding bijvoorbeeld bij gewichtsafname? Neem dan contact op met (sport)diëtiste Bo van Rooij.

Inschrijving gesloten, eerstvolgende beginnerscursus start 11 januari 2021